Listový salát s kuřecími játry
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Játra kuřecí |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.
- Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.
- Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.
- Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.
- Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.