Listový salát s kuřecími játry

Ingredience


Citrony 1 ks
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Med včelí 2 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Játra kuřecí 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 200 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.
  2. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.
  3. Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.
  4. Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.
  5. Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.