Salát z kořenové zeleniny s čerstvým smetanovým sýrem
Ingredience
Cukr moučkový |
1 špetka |
Kari koření |
1 špetka |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový 65% |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Dýňová semínka |
2 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Mrkev kořen |
250 g |
Petržel kořen |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jablko, mrkev a petržel oloupeme, nastrouháme nahrubo, přilijeme citrónovou šťávu, promícháme, aby si suroviny zachovaly barvu.
- Sýr rozděláme se smetanou, ořechovým olejem, solí, pepřem, kari, výrazně osladíme.
- Dýňová semena opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme je vychladnout a nasypeme na hotový salát.
- Ihned podáváme s pečivem.