Přírodní telecí s hlívou ústřičnou
Ingredience
Hlíva ústřičná |
20 g |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Telecí plec |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté telecí maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, pečeme asi 20 minut v silně vyhřáté troubě.
- Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, omytou kapustu rozebereme na růžičky, větší překrojíme. Spolu s okapanou kukuřicí povaříme do měkka.
- Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, přidáme k masu a pečeme ještě 15 minut.
- Zeleninu vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talíře s pečeným masem a houbami.