Králičí maso s tvarohovou zálivkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Králičí maso |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
200 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme, opečeme na másle. Přidáme omytou, na růžičky rozebranou kapustu a oloupanou, na kousky nakrájenou mrkev, podlijeme trochou vody, dusíme do měkka.
- Tvaroh promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a pažitkou, podle potřeby mírně zředíme vodou, aby vznikla hladká omáčka.
- Omáčkou přelijeme porce králíka a zeleninu.