Dalmátský bramborový salát

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 600 g
Cibule červená 3 ks
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
  2. Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory.
  3. Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.