Dalmátský bramborový salát
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
600 g |
Cibule červená |
3 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
- Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory.
- Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.