Artyčokový salát s cizrnou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Kmín římský 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Artyčoky 800 g
Cibule 1 ks
Cizrna 400 g
Fazolové lusky zelené 600 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Petržel - nať 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy.
  2. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem.
  3. Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno.
  4. Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme.
  5. Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát.