Lilkový sendvič s volským okem

Ingredience


Bazalka 8 ks
Chléb toastový 200 g
Cibule 1 ks
Kapie 1 ks
Lilek 250 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.
  2. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.
  3. Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.
  4. Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.
  5. Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.