Lilkový sendvič s volským okem
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Chléb toastový |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Kapie |
1 ks |
Lilek |
250 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.
- Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.
- Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.
- Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.
- Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.