Česnekový koláč

Ingredience


Česnek 12 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 750 g
Olej stolní 100 ml
Tuk Hera jedlý 250 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vegeta 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mouku, olej, mléko a kvásek, který jsme si připravili z mléka, cukru a droždí.
  2. Vypracujem těsto, které necháme kynout. Smícháme si suroviny a připravíme náplň.
  3. Těsto rozdělíme na 4 části.
  4. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou.
  5. Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky, necháme 10 minut kynout a pečeme.