Salát z červené řepy s ovocem

Ingredience


Červená řepa 500 g
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 200 ml
Majonéza 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.
  2. Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.
  3. Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.