Salát z červené řepy s ovocem
Ingredience
Červená řepa |
500 g |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
200 ml |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.
- Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.
- Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.