Středomořský těstovinový salát

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 špetka
Cibule 3 ks
Cuketa 1 ks
Olivy černé 2 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 150 g
Špagety, Makarony 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
  2. Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu.
  3. Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu.