Středomořský těstovinový salát
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Cibule |
3 ks |
Cuketa |
1 ks |
Olivy černé |
2 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
150 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
- Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu.
- Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu.