Hovězí roláda v celerové omáčce

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 300 g
Kedlubna 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí maso upravíme na plát, důkladně naklepeme, mírně osolíme. Maso poklademe plátky sýra a oloupanou, nahrubo nastrouhanou kedlubnou. Stočíme do rolády, převážeme nití a necháme chvíli odpočinout v chladničce.
  2. Oloupanou cibuli a celer na jemno nastrouháme, osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody, dusíme do měkka, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme k ní hovězí roládu, podlijeme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka.