Hovězí roláda v celerové omáčce
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Kedlubna |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hovězí maso upravíme na plát, důkladně naklepeme, mírně osolíme. Maso poklademe plátky sýra a oloupanou, nahrubo nastrouhanou kedlubnou. Stočíme do rolády, převážeme nití a necháme chvíli odpočinout v chladničce.
- Oloupanou cibuli a celer na jemno nastrouháme, osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody, dusíme do měkka, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme k ní hovězí roládu, podlijeme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka.