Hovězí maso po španělsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
2 ks |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme.
- Přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme protlak, prolisovaný česnek a očištěné, na kousky rozkrájené papriky. Zvolna dusíme pod pokličkou (asi 2 hodiny).