Krémová polévka s meruňkami
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Máta |
1 ks |
Meruňky |
400 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Rybíz červený |
150 g |
Skořice celá |
0.125 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron řádně omyjeme, osušíme, skrojíme 2 cm kůry. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Meruňky omyjeme, dvě necháme stranou na ozdobu, spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a vypeckujeme. Vložíme do hrnce, zakapeme polovinou citronové šťávy, aby ovoce nezhnědlo, přidáme skořici, kůru, mírně osolíme a přilijeme 800 ml vody. Pozvolna vaříme 9 minut. Vyjmeme skořici a kůru, ovoce s vývarem rozmixujeme a opět uvedeme k varu.
- V mléce rozmícháme pudink a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme do zhoustnutí a dle chuti osladíme. Uvařenou polévku rychle zchladíme ve studené vodě, přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- Při servírování polévku rozdělíme do misek, střed ozdobíme nakrájenými meruňkami do vějíře, přidáme omytý rybíz a dozdobíme lístky máty.