Pikantní rýžový salát

Ingredience


Ocet Sherry 3 polévková lžíce
Olej sezamový 5 polévková lžíce
Pepř citronový 1 špetka
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Estragon 1 ks
Hrachové lusky 150 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Paprika žlutá 2 ks
Rýže loupaná 200 g
Šalotka 1 ks
Sójové výhonky 100 g
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut.
  2. Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat.
  3. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno.
  4. Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem.
  5. Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou.