Pikantní rýžový salát
Ingredience
Ocet Sherry |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
5 polévková lžíce |
Pepř citronový |
1 špetka |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Estragon |
1 ks |
Hrachové lusky |
150 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Paprika žlutá |
2 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Šalotka |
1 ks |
Sójové výhonky |
100 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut.
- Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat.
- Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno.
- Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem.
- Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou.