Filé v mrkvi a hořčičném krému

Ingredience


Filé z aljašské tresky 600 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 7 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 120 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou mrkev nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a mrkev osmahneme.
  2. Poté osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
  3. Nasekanou petrželku smícháme se smetanou a hořčicí.
  4. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  5. Na dno pekáče dáme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a navrch rybu. Poklademe zbytkem mrkve a krému.
  6. Zapékáme při 180 stupních asi 25 minut.