Filé v mrkvi a hořčičném krému
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
7 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
120 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou mrkev nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a mrkev osmahneme.
- Poté osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
- Nasekanou petrželku smícháme se smetanou a hořčicí.
- Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Na dno pekáče dáme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a navrch rybu. Poklademe zbytkem mrkve a krému.
- Zapékáme při 180 stupních asi 25 minut.