Carpaccio z červené řepy

Ingredience


Balsamico ocet 4 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Červená řepa 600 g
Kaviár 50 g
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Křen 30 g
Ořechy vlašské 40 g
Pažitka 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.
  2. Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.
  3. Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.
  4. Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.