Carpaccio z červené řepy
Ingredience
Balsamico ocet |
4 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Červená řepa |
600 g |
Kaviár |
50 g |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Křen |
30 g |
Ořechy vlašské |
40 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.
- Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.
- Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.
- Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.