Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
Ingredience
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej bodlákový |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Čočka červená |
150 g |
Jehněčí maso |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.
- Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.
- Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.
- Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.
- Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.