Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem

Ingredience


Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej bodlákový 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 60 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Čočka červená 150 g
Jehněčí maso 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Šalotka 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.
  3. Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.
  4. Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.
  5. Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.