Zvěřinový salát s brusinkami

Ingredience


Džem rybízový 1 polévková lžíce
Kompot brusinkový 1 polévková lžíce
Ocet malinový 2 polévková lžíce
Šalotka 3 ks
Víno portské 4 polévková lžíce
Hroznové víno 500 g
Jelení maso 350 g
Kompot brusinkový 250 g
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  2. Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
  3. Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
  4. Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.