Zvěřinový salát s brusinkami
Ingredience
Džem rybízový |
1 polévková lžíce |
Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce |
Ocet malinový |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
3 ks |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
Hroznové víno |
500 g |
Jelení maso |
350 g |
Kompot brusinkový |
250 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
- Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
- Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.