Olejové tvarohové těsto

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 2 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 3 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 200 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký - nízkotučný 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh smícháme s vejcem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k tvarohové směsi.
  2. Vše rychle zpracujeme na těsto. Dle konzistence tvarohu můžeme přidat mouku.
  3. Hotové těsto rozdělíme na 4 díly a v mikroténových sáčcích zmrazíme. Takto uložené vydrží v mrazáku až 3 měsíce.
  4. Před zpracováním necháme těsto 4-5 hodin v lednici.