Olejové tvarohové těsto
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
2 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
3 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Tvaroh smícháme s vejcem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k tvarohové směsi.
- Vše rychle zpracujeme na těsto. Dle konzistence tvarohu můžeme přidat mouku.
- Hotové těsto rozdělíme na 4 díly a v mikroténových sáčcích zmrazíme. Takto uložené vydrží v mrazáku až 3 měsíce.
- Před zpracováním necháme těsto 4-5 hodin v lednici.