Pečená hlíva ústřičná

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Hlíva ústřičná 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.
  3. Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.