Pečená hlíva ústřičná
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hlíva ústřičná |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.
- Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.