Kočičí jazýčky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo utřeme s cukry, přidáme tuhý sníh z bílků a na konec mouku. Vyšleháme tuhou hmotu kterou dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
- Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem nastříkáme jazýčky dlouhé cca 7 cm. Pečeme v předehřáté troubě, upečené jazýčky necháme vychladnout.
- Čokoládovou polevu rozpustíme a namáčíme do ní vždy jednu polovinu jazýčku, necháme zaschnout.
- Můžeme postříkat druhou polovinu tenkým pramínkem polevy.