Kočičí jazýčky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Poleva čokoládová 200 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme s cukry, přidáme tuhý sníh z bílků a na konec mouku. Vyšleháme tuhou hmotu kterou dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem nastříkáme jazýčky dlouhé cca 7 cm. Pečeme v předehřáté troubě, upečené jazýčky necháme vychladnout.
  3. Čokoládovou polevu rozpustíme a namáčíme do ní vždy jednu polovinu jazýčku, necháme zaschnout.
  4. Můžeme postříkat druhou polovinu tenkým pramínkem polevy.