Bramborová vlévanka

Ingredience


Brambory 500 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.
  2. V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.
  3. Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.