Bramborová vlévanka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.
- V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.
- Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.