Pečené houbové hlavičky

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Houby čerstvé 20 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
  2. Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
  3. Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
  4. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.