Pečené houbové hlavičky
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Houby čerstvé |
20 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
- Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
- Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
- Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.