Ruský boršč

Ruský boršč - obrázek

Ingredience


Bobkový list 0.2 g
Brambory 70 g
Červená řepa 30 g
Cibule 30 g
Citrony 70 g
Cukr krupice 7 g
Hovězí maso přední 330 g
Kosti hovězí řídké 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Nové koření celé 0.2 g
Paprika mletá sladká 7 g
Rajčata 70 g
Slanina vepřová 30 g
Smetana 12% (konzumní) 70 ml
Sůl 20 g
Vepřová plec 100 g
Voda pitná 1700 ml
Zelenina kořenová 100 g
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, oloupanou a rozkrájenou cibuli a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Vepřové maso vyjmeme dřív - rozvařilo by se.
  2. Po uvaření hvězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a opláchnutá a na malé kousky nakrájená rajčata. Vše krátce povaříme.
  3. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, mírně ji rozškvaříme, zpěníme na ní papriku a přidáme do polévky.
  4. Prosátou mouku rozšleháme se smetanou a za stálého promíchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny.
  5. Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky hovězího a vepřového masa, přichutíme cukrem a citronovou šťávou a krátce povaříme.