Smažené lišky
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lišky čerstvé |
1000 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné lišky nakrájíme na plátky, vsypeme do vroucí vody s bobkovým listem, chvíli povaříme a scedíme.
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme lišky, oloupaný a nasekaný česnek, sůl, pepř. Dusíme, dokud se nevypaří všechna tekutina.
- Podáváme jako teplý předkrm nebo jako přílohu k pečeným masům.