Volská oka s pórkem a uzeným masem
Ingredience
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
240 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.
- Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.
- Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.
- Podáváme jako teplý předkrm.