Volská oka s pórkem a uzeným masem

Ingredience


Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 240 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.
  2. Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.
  3. Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.
  4. Podáváme jako teplý předkrm.