Špaňelské roscos-smažené koblížky
Ingredience
Anýz celý |
0.5 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
120 g |
Droždí sušené |
1 balení |
Likér anýzový |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej olivový |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zahřejeme olej, vsypeme anýz a necháme ho ohřát, aby olej dostal chuť a vůni po anýzu. Necháme vychladnout a přecedíme.
- V nádobě vyšleháme cukr, vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, anýzovku, dřeň z vanilkového lusku, mléko a anýzový olej. Přidáme polovinu mouky, sůl, droždí, vlijeme směs, promícháme a přisypeme zbytek mouky. Těsto musí být nelepivé, pružné-jako na koblihy. Necháme kynout.
- Z vykynulého těsta děláme kuličky, zploštíme je na placku a uděláme v nich palcem uprostřed otvor tak aby vznikl kroužek. Po obvodu kroužku uděláme tupou stranou nože dokola rýhu. Poklademe na pomoučněný vál a postupně smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.
- Usmažené roscos vyjmeme, necháme okapat a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a anýzem.