Horký krevetový koktejl
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Křen |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
230 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandlové lupínky a opékáme asi 3 minuty do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou lžící.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do pánve po mandlích, po 3 minutách přidáme vařené krevety nebo kraby a dusíme 8 minut, až roztají a tekutina se odpaří.
- Přidáme tvarohový sýr nebo tvaroh, citrónovou šťávu, strouhaný křen, worcester a vše zahřejeme.
- Horký koktejl osolíme a opepříme, přendáme do misek, posypeme mandlemi a podáváme.