Horký krevetový koktejl

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Křen 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 150 g
Mandle 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 230 g
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandlové lupínky a opékáme asi 3 minuty do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou lžící.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do pánve po mandlích, po 3 minutách přidáme vařené krevety nebo kraby a dusíme 8 minut, až roztají a tekutina se odpaří.
  3. Přidáme tvarohový sýr nebo tvaroh, citrónovou šťávu, strouhaný křen, worcester a vše zahřejeme.
  4. Horký koktejl osolíme a opepříme, přendáme do misek, posypeme mandlemi a podáváme.