Sýrový toast s jablky a calvadosem
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Calvados |
3 polévková lžíce |
Chléb toastový |
4 plátek |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Džus jablečný |
250 ml |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sýr Brie |
200 g |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.
- Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.
- Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.
- Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.