Sýrový toast s jablky a calvadosem

Ingredience


Badyán 1 ks
Calvados 3 polévková lžíce
Chléb toastový 4 plátek
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Džus jablečný 250 ml
Hrozinky 1 polévková lžíce
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Solamyl 2 kávová lžička
Sýr Brie 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.
  2. Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.
  4. Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.