Pizza s houbami
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Těsto na pizzu |
1 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plátky slaniny opečeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme žampióny nakrájené na plátky a za občasného promíchání je dusíme 5 minut do měkka.
- Přidáme worcester, sójovou omáčku, hořčici a dusíme ještě asi 5-10 minut, až šťáva zhoustne. Cibuli nasekáme na kolečka a zelenou nať spolu s žampiónovou směsí rozdělíme na těsto a navrch dáme zbývající plátky cibule.
- Slaninu nakrájíme na podélné proužky a dáme na houby. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 minut.