Polévka z falešných žraločích ploutví

Ingredience


Bambusové výhonky 115 g
Cibulka jarní 2 ks
Houby sušené 1 hrst
Marantový škrob 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nudle skleněné 115 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Ucho Jidášovo 1 ks
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.
  2. Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.
  3. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  4. Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.