Polévka z falešných žraločích ploutví
Ingredience
Bambusové výhonky |
115 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Houby sušené |
1 hrst |
Marantový škrob |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle skleněné |
115 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Ucho Jidášovo |
1 ks |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.
- Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
- Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.