Chlebíčky s rostbífem
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Majonéza |
100 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Rostbíf nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmícháme olej, ocet, nasekanou pažitku či kopr a sůl. Maso vložíme do směsi a několikrát obrátíme, aby bylo ze všech stran pokryto olejem. Necháme asi 10 minut marinovat.
- Bagetu nakrájíme na 24 tenkých plátků, každý potřeme po jedné straně majonézou.
- Chlebíčky obložíme plátky marinovaného masa a na každý dáme plátek papriky. Zdobíme kousky pažitky nebo kopru.
- Chlebíčky narovnáme na mísu a ihned podáváme.