Telecí kyselá polévka

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Telecí hlava 0.5 ks
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 2.5 l
Zelenina kořenová 200 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou telecí hlavu vaříme v osolené vodě spolu s oloupanou kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.
  2. Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a mouky. Okyselíme ji bílým vínem.
  3. Žemle nakrájíme na kostičky a necháme je oschnout v mírně vyhřáté troubě. Potom žemle zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.