Ostrovní rajčatová polévka
Ingredience
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Veka |
4 krajíc |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme.
- Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
- Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky.