Ostrovní rajčatová polévka

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Veka 4 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme.
  2. Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky.