Omeletový koláč s batáty
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Řeřicha |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.
- Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
- Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.