Srbská bramborová polévka se šťovíkem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šťovík |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Veka |
8 krajíc |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme. Rozmícháme je se svařeným mlékem a zakysanou smetanou.
- Omytý, nasekaný šťovík osmahneme na másle a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Krajíčky veky opečeme na másle, vložíme do talířů (2 krajíčky na porci) a zalijeme polévkou.