Šťovíková polévka s hruškami

Ingredience


Hrušky 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šťovík 80 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 0.75 l
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.
  2. Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.
  3. Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.