Šťovíková polévka s hruškami
Ingredience
Hrušky |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šťovík |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
0.75 l |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.
- Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.
- Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.