Sladké ravioly - cukroví z Itálie

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda višňová 125 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Poleva čokoládová bílá 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.
  2. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.
  3. Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.
  4. Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.
  5. Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.