Sýr Basa
Ingredience
Jogurt bílý |
200 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
3 l |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko svaříme a necháme částečně vychladnout. Do vlažného mléka vmícháme jogurt a necháme stát na teplém místě asi 12 hodin, dokud se mléko nesrazí.
- Sraženou hmotu vlijeme do plátěného sáčku, zavěsíme a necháme vykapat.
- Odkapaný sýr vyklopíme do mísy a osolíme. Přidáme smetanu a máslo a dobře promícháme.
- Sýr podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvým chlebem.