Samoborské vepřové kotlety

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 4 stroužek
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.
  4. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.