Samoborské vepřové kotlety
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
4 stroužek |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.
- Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.