Iberská bramborová polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 0.5 ks
Klobása Chorizo 200 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
  3. Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
  4. Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.