Iberská bramborová polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Klobása Chorizo |
200 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
- Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
- Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.