Polévka ze zeleného hrášku
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Estragon |
0.5 kávová lžička |
Hrášek mražený |
250 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Veka |
0.5 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.
- V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.
- Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.