Čokoládové makronky

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr moučkový 175 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 40 g
Marcipánová hmota surová 100 g
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Utřeme máslo s cukry a solí, přidáme vejce a šleháme, dokud směs nenabude. Mouku a kakao vmícháme do směsi.
  2. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pečivo ve tvaru kočičích jazýčků cca 4cm dlouhé.
  3. Pečeme v troubě na 175°C. Necháme vychladnout. Svaříme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu, necháme zchladnout a vyšleháme na krém, kterým spojíme vždy dva jazýčky.
  4. Uprostřed převážeme provázkem z marcipánu a uvážeme na mašličku, posypeme cukrem.