Čokoládové makronky
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
175 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
40 g |
Marcipánová hmota surová |
100 g |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Utřeme máslo s cukry a solí, přidáme vejce a šleháme, dokud směs nenabude. Mouku a kakao vmícháme do směsi.
- Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pečivo ve tvaru kočičích jazýčků cca 4cm dlouhé.
- Pečeme v troubě na 175°C. Necháme vychladnout. Svaříme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu, necháme zchladnout a vyšleháme na krém, kterým spojíme vždy dva jazýčky.
- Uprostřed převážeme provázkem z marcipánu a uvážeme na mašličku, posypeme cukrem.