Silná myslivecká polévka ze zvěřiny
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1 l |
Jelení maso |
120 g |
Majoránka |
1 špetka |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno madeira |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.75 l |
Žampiony čerstvé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.
- Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.