Silná myslivecká polévka ze zvěřiny

Ingredience


Hovězí vývar základní 1 l
Jelení maso 120 g
Majoránka 1 špetka
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Víno madeira 3 polévková lžíce
Voda pitná 0.75 l
Žampiony čerstvé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.
  2. Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.