Jarní závitky s krabím a vepřovým masem a houbami
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Houby Shitake sušené |
55 g |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Krabí maso mražené |
115 g |
Listové těsto |
500 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máta |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle rýžové |
50 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 dl |
Omáčka rybí |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
170 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve si připravíme nudle a houby. Sušené houby necháme namáčet cca 10 min. v horké vodě, scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Nudle povaříme cca 8 min. ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na menší kousky.
- V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nastrouhanou mrkev, mleté vepřové maso a 8-10 min. restujeme. Poté stáhneme plamen, přidáme krabí maso, rybí omáčku a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme nudle s houbami a necháme odstát.
- Každý čtverec těsta nejprve potřeme kukuřičným škrobem, dáme na něj lžičku nádivky, okraje přehneme směrem do středu a srolujeme do válečku. Švy zamázneme také kukuřičným škrobem.
- V pánvi rozehřejeme olej a závitky smažíme cca 6-8 min. Podáváme na talíři obloženém listy salátu, nakrájenou mátou, bazalkou, koriandrovými lístky a okurkou.