Čínská kuřecí polévka

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Kaštany jedlé 0.5 ks
Kuřecí prsa 250 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
Zelí čínské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné.
  3. Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké.
  4. Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky.
  5. Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme.