Čínská kuřecí polévka
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Kaštany jedlé |
0.5 ks |
Kuřecí prsa |
250 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
100 g |
-
Doba přípravy: 18 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné.
- Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké.
- Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky.
- Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme.