Pomořanská mléčná polévka s kapáním

Ingredience


Citronová kůra 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 0.5 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.
  2. Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.
  3. Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.
  4. Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.