Pomořanská mléčná polévka s kapáním
Ingredience
Citronová kůra |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.
- Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.
- Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.
- Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.