Dalmátské vepřové řízky

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.
  2. Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.
  3. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.