Dalmátské vepřové řízky
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.
- Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.
- Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.