Švédské mandlové sušenky

Ingredience


Citronová kůra 50 g
Cukr třtinový 100 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 180 g
Meruňky sušené 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sirup javorový 60 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
  2. Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
  3. Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
  5. Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.