Švédské mandlové sušenky
Ingredience
Citronová kůra |
50 g |
Cukr třtinový |
100 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Meruňky sušené |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sirup javorový |
60 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
- Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
- Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
- Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.