Jehněčí rizoto

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 400 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vepřový bok uzený 80 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
  2. Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.
  3. K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.
  4. Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.