Jehněčí rizoto
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
400 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vepřový bok uzený |
80 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
- Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.
- K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.
- Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.